Bouwsucces

visie

producten

Betonsucces

infrasucces

consensor

Uitgebrachte Nieuwsbrieven

Juni 2010

Augustus 2010

December 2010

Maart 2011

Juli 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

info@bouwsucces.com
06-20389723

Nieuwsbrief 5

IS2C

IS2C is van start
De infrastructuur wordt ouder en intensiever gebruikt. Onderhoud voorkomt dat er onveilige situaties ontstaan en dat we vast komen te zitten. Om goede beslissingen te kunnen nemen in het onderhoud is het noodzakelijk te weten hoe constructies verouderen en wat de invloed van belastingen zijn. Een goede wetenschappelijke basis verkleint de risico’s en vergroot de kansen op innovatie.

Meer weten over de start van het IS2C onderzoeksprogramma klik hier.

Boek

 

Boek presentatie: Lout Jonkers
Tijdens een enerverend seminar aan de Hogeschool van Amsterdam, werden vijf korte reflecties gegeven op het boek van dr. Lout Jonkers. Het boek ‘Mensbeeld, cultuur, kennis en beschaving’ biedt een nieuw maatschappelijk perspectief, gebaseerd op levende systemen. Zijn ideeën zijn onder andere gebruikt in het Living Building Concept om te kunnen bouwen voor meervoudige waardecreatie in plaats van het enkelvoudige denken in economische waarde.


Klik hier voor de volledige versie van het boek.

nuon

Ballast Nedam gebruikt de ConSensor
Bij de bouw van de NUON energiecentrale in de Eemshaven gebruikt Ballast Nedam de ConSensor voor het meten van de temperatuur. Mede dankzij deze ervaringen heeft ConSensor zijn service verder verbeterd.

Voor meer informatie klik hier.
Levende Stad

Boek aankondiging: Levende stad, stad om in te leven

Verwachte publicatie van het boek: ‘Levende stad, stad om in te leven, Cyclische processen en duurzame stedenbouw in de praktijk’. Hierin vertaalt Elma van Beek de filosofie van levende systemen naar het vakgebied van ruimtelijke ordening en stedenbouw.

U kunt het boek nu al bestellen.

TUE

Duurzaamheid en de ConSensor
De TU Eindhoven onderzoekt de levensduur van beton met betrekking tot chloride indringing. De ConSensor meet de elektrische geleidbaarheid van beton. Dit is een indicatie voor de weerstand tegen chloride indringing. Het onderzoek zorgt voor de wetenschappelijke onderbouwing.


Voor meer informatie klik hier.

Beton

Tot ziens op de Beton vakdagen

De beton vakdagen worden dit jaar op 27 t/m 29 september gehouden in Gorinchem. Samen met NEWA presenteren we onze betonsterktemeter.

Wilt u langskomen vraag dan hier gratis kaarten aan.

juli 2011